Naust & Badstue

2016-07-07 18.56.38  foto_MajaHallén

Trænas nye badstue som er bygget sommeren 2016. Les mer om Badstue-Naustet som ligger ved Havfolkets hus her.


Badstue på kanten av Atlanten

11893752_10153028829891078_2070094358070312088_o IMG_5294

Trænas nye lille badehytt/badstue ble klar i august 2015 og er åpen for alle. Den er bygget som et prosjekt innenfor Trænas Artist in Residence-program. Les mer om kunstneren og prosjektet her nedenfor.
Kart til badstuen finner du her. Badstuen er plassert lengst ute på kanten av Storhavet, med utsikt over Træna fyr. Veien finner du ved at gå til Gapahuken på sørsiden av Husøya og siden fortsette mot Elgen og ta ned til havet. Tenk på at all bading skjer på eget ansvar. Ikke glem å ta med fyrstikker og fyll på med ved når du skal fyre i ovnen.

MER OM PROSJEKTET

Kunstneren Anders Jakobsen fra Hede Institute of Radicalsloyd, Sverige, bodde på Træna som gjest i Artist in Residence i en måned. I denne periode har han bygget en badstue, eller et ’folkevaskeri’ som han kaller det. I slutet av august 2015 ble det fellesbading og åpning av badstuen. Badstuen er veldig enkel, men samtidig eksklusiv. Den er plassert  langt ut i havgapet, aller lengst ut på spissen av øyen, hvor man kun kan ta seg frem gåendes over fjell og myr eller med båt. Men til gjengjeld får man nydelig utsikt over storhavet og kan se helt til Træna fyr. Den nye badstuen blir ett turmål for trænværinger og besøkende, den spreke får seg også et bad når hen funnet hele veien frem.

Anders Jakobsen er utdannet kunstner ved Konstfack i Stockholm og har laget prosjekter både i Sverige og Norge med artistnamnet #lagombra. På Træna har han vært i gang ca en måned og har i denne tiden både rukket å bygge badstue og arrangere workshops.

Mer info om Artist in Residence, Træna:  www.airtraena.wordpress.com

Foto: Maja Atterstig och Moa Bjørnson.