Apply for the Chefs in Residence program

Chefs in Residence Header

SPIS TRÆNA / EAT TRÆNA (english version below)

Vil du bli vår nye Chef in Residence? Kom å prøve livet langt til havs og bidra med dine kjøkken skills!

Træna ved polarsirkelen ligger mitt i ett matfat. Tilgangen på fersk sjømat er nesten uendelig. Den som vil plukke kamskjell eller kråkeboller, dra opp torsk og kveite eller høste tang og tare vil ikke bli skuffet. Træna Rorbuferie og Træna museum (i samarbeide  andre lokale spisested som ønsker medvirke) har gått i lag om en ny ordning for å tilby kokker eller andre matfaglig interesserte å komme til Træna for et opphold som Chefs in Residence. I ånden av prosjektet «Spis Træna» kan kokker og smakskunstnere få være kreative og utvikle menyer, inspireres av lokale tradisjoner arbeide på lag med lokale talenter er man velkommen å søke som Chef in Residence. Træna ønsker velkommen til kokkene som ser kobling mellom tradisjon og innovasjon og som kan komme Trænasamfunnet til gode. Vi er opptatt av ringvirkninger i kommunen og tror at du som kokk kan bidra til at Trænas matfat, altså havet, blir ivaretatt og utviklet gjennom nye ideer.

Hvordan fungerer det?
Trænas lokale spisesteder stiller med kjøkken (etter avtale) og du får overnatning og tilgang på ferske råvarer å eksperimentere med. Træna Rorbuferie tilbyr kokkene bolig i en av sine tradisjonelle og koselige rorbuer. Rorbuene er kjente for sitt gode og tradisjonelle kjøkken, og kokkene vil få tilgang på kjøkken å jobbe i her. Også  andre lokale matsteder (som feks Aloha Café og Havfolkets Hus) eller skolekjøkken kan brukes, om samarbeide etter at bidrar med kjøkken, bar og arena hvor matglede og events kan skapes. Ditt bidrag som kokk er å spre matglede og bidra med læring lokalt. Kanskje er det å skape en pop-up restaurant, utvikle en kokegrop med steinaldermat, hjelpe ungdommer å starte en elevbedrift,  eller invitere til en fine-dining aften? . Det å samarbeide med de lokale næringslivet, spisestedene på øyen, elevene i skolen eller på annen måte involvere bygden er viktig for oss.  Kanskje ender dit opphold med et nytt produkt, en Træna-oppskrift, eller et matlagingskurs? Idéene utvikles sammen med de lokale aktører som du samarbeider med, og forhåpningen er att utveksling av erfaringer gjør att alle lærer noe nytt!
Oppholdet er gratis, men du betaler selv din reise.

Søk her!
Velkommen med din søknad. > APPLY HERE< 
Vi tar løpende imot forespørsler om opphold.

Bakgrunn og arrangører
Bakgrunnen til Chefs in Residence er et Artist in Residence program, hvor kunstnere og kreatører står i kø for å komme til øyen med sine prosjekter. Som en spin-off av dette tok de lokale spise- og overnattingsstedene Træna Rorbuferie og Havfolkets Hus sammen med Træna museum initiativ om denne nye ordningen i februar 2016. Andre aktører som medvirker er feks Aloha Café. Alle som ønsker er velkommen å utvikle konseptet videre.  Chefs in Residence er en del av Utviklingsprosjektet Tenk Træna, som handler om å skape økt næringsliv, utvikle lokalsamfunnet og sterke opplevelsesnæringen.

 

//

EAT TRÆNA!

Welcome to apply for our Chefs in Residence Program at the islands of Træna, Norway.
We are happy to see that you are interested in coming to Træna with your skills and your curiosity. You will have the chance to experience the islands at the Arctic Circle, elaborate with the local specialities and develop your own concepts. For Træna this program is about collaborating and learning from each other. Maybe you’re interested in putting up a temporary street-food kitchen, trying out a fine-dining concept, or working with the local school? All creative ideas are welcomed. We can guarantee that the local residents of Træna are willing to help you discovering the islands, and trying your new dishes!

You get free housing and accessibility to restaurant kitchens. You pay your own travel*

We are looking forward to your application. > APPLY HERE< 
If you have any questions, please contact us at info@tenktraena.no

 

Chefs in Residence er en del i Utviklingsprojsketet Tenk Træna  i samarbeide med:
Rorbuferie Helgeland museum _combomag_header_logo   12243223_10153694597259424_6920416581907339519_n 13266085_592640120912364_8522647575356785607_n
Træna Rorbuferie, Havfolkets Hus, Aloha Café, Træna Museum og Trænafestivalen med flere.

 

 

 

 

Thomas_profilbildeLasse Iversen

Thomas Eidsune & Lasse Iversen , Trænas første Chefs in Residence

Under Ta Træna Med Storm får publikum en smakebit av hva kjøkkensjef Thomas Eidsaune og sous chef Lars Iversen har å by på. Fokus på en helhetlig opplevelse der mat og kystkultur går i hånd i hånd med god stemning og spennende opplevelser. Thomas har arbeidet på HORECA Consult AS, tidligere Brygghus 9, og ELD Restaurant. Etter ett opphold på Træna i fjor, ble han såpass tent på Træna som samfunn og råvarefat, at han hoppet rett på i å komme tilbake som Chef in Residence i midtvinters for å inspirere og spre matglede på øyen. Med sine 23 års erfaring fra kjøkkenbransjen vil han være med på å sy sammen en meny som gir smak av både tradisjon & innovasjon. Bærekraftighet står i fokus og utnyttelse av hele råvaren er høyt prioritert. Thomas er også involvert i ett pilotprosjekt hvor det skal lages nye produkter av tang & tare på Træna.  Med i kjøkkenteamet er Lasse Iversen, til hverdags sous chef ved Britannia i Trondheim. Vi hilser velkommen til Chefs in Residence-paret og ser fram til at de lager magi av havfatet.