Legg til arrangement

Mai

8
Nyksund på Aloha Café

Øysamfunnet Nyksund oppe i Vesterålen kommer på besøk til Træna! I den anledningen åpner Aloha for kafé / bar / middag fra kl 19-21.

Kom å hør en liten presentasjon om Nyksund og snakk sammen med øyvennene i nord! Nyksund har i dag ca. 20 fastboende og mer enn 10 ulike virksomheter, mange av dem i drift gjennom hele året. De driver bok-kafé, har retreat, kurs og konferanse og egen arkitektbyrå, overnattingssteder og galleri!

Representanter fra lokalsamfunnet kommer på inspirasjonstur til oss og her finns sikker mye inspirasjon begge veier.

Presentasjon ca kl 19 ( ca 30 min )

V E L K O M M E N

18- 21
Workshop Tang & Tare

WORKSHOP PÅ TRÆNA 18 – 21 MAI 2018

ET HAV AV MAT

Sanking, tørking, oppbevaring og matlagning med tang og tare. Workshop på Træna med The Northern Company og venner.

Der er ikke mange steder i Norge hvor der er så stor tilgang på tang og tare som på Træna, de mange små øyer, holmer og skjær er et paradis for de som elsker å være i naturen og leve i nær kontakt med havet!

I perioden 1 mai – 14 juni åpner vi Træna Foodstudio hvor vi skal jobbe med lokale råvarer; Sjømat, tang og tare. For anledningen har vi etablert et enkelt kjøkken på en gammel nedlagt skole på øyen Selvær. Vi får besøk av en rekke spennende og kunnskapsrike gjester som ønsker å bidra med innspill og ideer til hvordan vi kan benytte de lokale ressurser. Hver dag drar vi ut med båt til de små holmene ved lavvann for å sanke tang og annen sjømat som vi senere skal prosessere og lage deilige matretter av. På workshoppen i pinsen får du ta del i denne prosessen og delta i arbeidet sammen med oss. Det blir deilig mat og godt selskap i en fabelaktig natur.

Juni

14- 8
Summer School Un-Urban Experiment: Træna

Design and architecture workshop from June 14 – July 8, at Grendahuset.  Students from Oslo, Umeå and New York will gather to make a design project in Træna.

15- 17
Yogahelg på Træna

Sommergave til deg selv
Velkommen til en vakker yogahelg på Træna 15.-17. juni. Træna ligger ute i havgapet og består av mer enn 500 små og store øyer. Vi møtes på Husøy – der de fleste Træn-væringer bor. Lørdag blir det frivillig utflukt til Sanna og Trænstaven, eller du kan bli igjen på Husøya. I løpet av 5 yogaklasser blir du godt kjent med deg selv slik du er.

Vi skal leke og ha det gøy, jobbe med bevegelighet og styrke, og ikke minst lande og finne indre ro. Du kan være med på hele eller deler av helga.

Familieyoga – fredag kl 18.00-18.45
Velkommen til en time fylt av glede, bevegelse og kreativitet. Vi leker oss gjennom dyr og ting som barna kjenner seg igjen i alt fra hund, katt, løve, kobra, sommerfugl, treet og ikke minst avspenning til slutt. Du er med og gjør øvelsene sammen med barna. Passer for barn fra 3 år og oppover. 150 kroner for ett barn og en voksen. 200 kroner for hele familien.

Let it go – fredag kl 19.30-21.00​
Vi starter helga med indre rengjøring. Bli med på en avslappende yin yoga der du finner ro og avslapping med enkle øvelser som øker bevegeligheten og reduserer stressnivået i kroppen. Du vil bli tatt inn i myke vridninger som stimulerer og masserer de indre organene. Øvelser som hjelper å rense ut avfallsstoffer og frigjør muskelspenninger.​

Myk yoga med styrke – lørdag kl 08.00-9.30​
I myk yoga jobber vi med pust og bevegelse. Du får styrke gjennom bedre kontakt med kroppen på kroppens egne premisser. De fysiske øvelsene har til hensikt å øke sirkulasjonen og energiflyten i kroppen, og vi avslutter med god avspenning.

Utflukt til Sanna
Ta med matpakke og behagelige klær. Vi drar med båten kl 11.00 fra Træna til Sanna. Retur fra Sanna ca kl 15.00. Turen er frivillig. Billett til båten kjøper du ombord.

Latter yoga og yin yoga – lørdag kl 17.00-18.30
La kroppen smile og le med latter yoga – for så å gi slipp med en yin yoga detox.

Kom å le deg glad! Hjernen vår skiller ikke mellom ekte og kunstig latter, latter er latter, og dermed skilles det ut lykkehormononer i kroppen uansett. Noe som gjerne fører til at den kunstige latteren går over til å bli ekte, og vi ender opp med å føle oss glade! Den indiske legen Dr Madan Kataria, har koblet sammen eldgamle pusteteknikker fra yoga, og moderne forskning om hjernen og utviklet latteryoga.

Etter 20 min med latteryoga lander vi på matta med 80 minutter yin yoga detox for å gi slipp, rense ut og booste ny energi. Essensielle oljer, lyd og lett berøring hjelper kropp og sinn til å slappe av.

Badstue & naust – lørdag kl 19-20
Trænas eldste naust ble 2016 bygget om til en badstue. Vi slapper av i badstua og det er mulighet for en forfriskende dukkert.

Middag – lørdag kl 20.30
Vi møtes til en trivelig middag på Træna Rorbuferie. Middagen betales av den enkelte.

​Yin yoga open your heart – søndag kl 9.00-10.30
Vi lander på matta i en deilg yin økt. Yin yoga er en meditativ praksis. Å akseptere oss selv som vi er, er det første steget i yin yoga. Å tillate oss å være i stillingen akkurat som vi er, er en måte å anerkjenne vår kropp og visdom på. Når vi tar oss tid til å være stille og lytte til kroppen kan vi lytte innover. I denne stillheten kan vi skape et rom for at kroppen skal føle seg trygg og nervesystemet ditt kan slappe av.

I denne yin yoga økten skal vi åpne hjerte og skuldre. Vi åpner opp i meridianene for hjerte, lunge og tynntarm

Lunsj og yoga utendørs
Holistisk yoga for immunforsvaret
Søndag kl 11-13
Med spesielle yogaøvelser som utføres i et rolig tempo bygger vi kraft, frigjør energi og roer ned nervesystemet. Vi stimulerer immunforsvaret og renser kroppen med bruk av pusten og rolige yogaøvelser. Du tar med matpakke og vi avslutter med en yoga utendørs hvis været tillatter det.

Essensielle oljer – hjelp til deg og din familie
Lørdag kl 13-14​
Essensielle oljer lukter himmelsk, men visste du at de også kan hjelpe deg både fysisk og emosjonelt? Vi ser på oljer for søvn, fordøyelse, stress, immunforsvar, energi, konsentrasjon og sesongmessige plager.

– Hva er essensielle oljer?
– Hvordan kan de brukes?
– Hvilke oljer kan hjelpe deg?

Oljeklassen er gratis og du får med deg en liten oljegave hjem.

Du behøver ikke være myk eller i god form for å delta. Øvelsene tilpasses den enkelte.

Ta med
Ta med egen yogamatte, et par puter og pledd. Ta gjerne med yogabolster om du har. Ta på gode myke klær, gjerne flere lag om du er en som fryser lett.

​Påmelding
Pris for hele helga er 1.500 kroner. Påmelding før 1. mai er 1.200 kroner. Hvis du ønsker å delta på deler av helga er det 300 per klasse. Overnating og transport bestiller du selv. Mat inngår ikke i prisen.

Varmt velkommen til en ny deilig helg med pleie til deg selv!

Klem fra Merethe og Ruth Anna

Juli

5- 8
Trænafestivalen

Nok en gang skjer det i havgapet! Velkommen til Trænafestivalen 2018