På Ramberget på Husøya, med utsikt til Sanna og havet, står et underlig lite kapell. står til minne om Petter Dass og alle som slet og ble borte på havet. Samtidig skal det være et rom for ettertanke og meditasjon. Kapellet er ikke vigslet.

Initiativet til å få bygget reist kom fra filosofen Arild Haaland og kunstneren Karl Erik Harr, i samarbeid med Træna kommune. Det ble åpnet en strålende junidag i 1997, og har siden blitt brukt til både bryllup og konserter.

Den unike arkitekturen ble tegnet av økofilosof og arkitekt Vidar-Rune Synnevåg, og er inspirert av en storbåt. Det buede taket og de harde murveggene gir innsiden en fantastisk klang, perfekt for korsang og intimkonserter. Karl Erik Harr sørget i tillegg for at innsiden er rikelig utsmykket med storslåtte maleri på både vegger og tak, med motiver fra Petter Dass’ “Nordlands Trompet”.

 

ÅPNINGSTIDER (15.juni-15.august)

man-lør: 11:00 – 16:00

søndag: 12:00-14:00

 

Utlån av nøkkel: Utenfor sesongen kan nøkkel til kapellet lånes fra Gjestegården, Træna Rorbuferie eller museumsbestyrer.

Petter Dass-kapellet er en del av «kulturvandring på Træna». Her finnes kart til plasseringen av kapellet på Husøya, samt andre kulturelle mål som er verdt et besøk.