Sanna, også kjent som “øya med fjellene”. Sanna har høye fjelltopper, flotte turstier, hvite strender og mørke grotter, og anbefales på det sterkeste for alle besøkende!
Selv om øya er flott, er det kun to fastboende her og få fasiliteter. Det finnes et sommeråpent grendehus som serverer vafler og kaffe her, og på lokalbåtkaia finnes det toalett.
På kartet på motsatt side er turmål markert med rød stjerne, og polarsirkeltrimmen har satt ut bokser med en turbok man kan signere. Det er selvsagt mulig å bevege seg utenfor stier og utforske på egen hånd, men vær forsiktig, spesielt i bratt terreng!

ANBEFALTE TURMÅL:

Kirkehelleren: Denne katedral-lignende helleren har en mektig atmosfære med en rik historie. Utgravninger her har avslørt 9000 år gamle funn, og i dag blir det ofte holdt konserter her.

Gompen/NATO-stasjonen: Gompen er den høyeste toppen som kan nås uten klatreutstyr, og den eneste med asfaltert bilvei hele veien opp. Følger en bilveien, må man kan gjennom en 300 meter lang, ubelyst tunnel, så ta med lommelykt. Det er også mulig å komme seg opp via en gammel taubane, like nord for Kirkehelleren.

Gå rundt fjellene: Følg bilveien til du er mellom Trænastaven og Breitind, og du vil finne begynnelsen av Kjærlighetsstien som går hele veien rundt Trænafjellene. En super dagstur!

Trænastaven: OBS! Guide og klatreutstyr behøves! Spør en turistguide om mer informasjon.

 

SannaByFoot

 

EVENTS PÅ SANNA:

Trænafestivalen  5-8.juli 2018: I sammenheng med Trænafestivalen tilbyr grendehuset utvidet utvalg av mat og drikke, og har ekstra matstasjon i kaiområdet på Sanna.

Under Trænafestivalens konsert på Sanna 7.juli er det salg av mat ved kaiområdet og i grendehuset.

I perioden 4.-15.juli er det bankterminal på Grendahuset, ellers må det betales kontant eller man kan bruke VIPPS

Grendehuset er åpent fra 1.juli til medio august. Det er kaffe og enkel servering, salg av T-skjorter og Sanna-boka. For besøk i juni må det tas kontakt med Edrund Olaisen på epost  edrund@online.no eller på tlf 928 38 186.

Ved besøk av større grupper ber vi om at det blir tatt kontakt på forhånd.

Lørdag 14.juli er det basar på Sanna fra kl 15.00. Gammeldags basar med mange gevinster og matservering. . Les mer på Facebook

 

Trænathlon 6.juli 2018
Fredagen i festivalen, kl. 14:00 og utover: Trænathlon arrangeres under Trænafestivalen og løpet går fra Husøya og over til Sanna: Startskuddet går på Husøya, med svømming over Sannasundet og målstreket er på toppen av Gompen på Sanna. Meld deg på, eller still opp som heiagjeng! Mer info om arrangementet finner du her.

Lørdagen i festivalen, kl. 14:20: Trænafestivalen arrangerer storslagen konsert i Kirkehelleren med artister. Mer info om konserter finner du her.