ET HAV AV MAT – Sanking, tørking, oppbevaring og matlagning med tang og tare.
Workshop på Træna med The Northern Company og venner.  2. – 5. Juni 2017

Der er ikke mange steder i Norge hvor der er så stor tilgang til tang og tare som på Træna. De ca 500 øyer og små holmer er et paradis for de som elsker å være i naturen og leve i nær kontakt med havet.

Sanking, tørking, oppbevaring og matlagning med tang og tare.

Der er ikke mange steder i Norge hvor der er så stor tilgang på tang og tare som på Træna, de mange små øyer, holmer og skjær er et paradis for de som elsker å være i naturen og leve i nær kontakt med havet!

På Selvær i Træna jobber vi med lokale råvarer; sjømat, tang og tare. For anledningen har vi etablert et enkelt kjøkken på en gammel nedlagt skole på øyen Selvær. Vi får besøk av en rekke spennende og kunnskapsrike gjester som ønsker å bidra med kunnskap og ideer til hvordan vi kan benytte de lokale ressurser. Hver dag drar vi ut med båt til de små holmene ved lavvann for å sanke tang og annen sjømat som vi senere skal prosessere og lage deilige matretter av. På workshoppen får du ta del i denne prosessen og delta i arbeidet sammen med oss. Det blir deilig mat og godt selskap i en fabelaktig natur.

IMG_5137  IMG_3422

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

TID OG STED:
Kurset foregår på Selvær gamle skole samt på holmer og skjær i øyriket Træna. Ankomst, innlosjering og mottakelse fredag den 2. juni på kvelden. Fullt program lørdag og søndag.  Hjemreise på mandag 5. juni (2.pinsedag)

OVERNATTING:
Denne workshop er for de som liker det enkelt. Vi lager sovesal i skolens klasserom hvor vi legger ut madrasser og du kan ta med sovepose og sengetøy. Ønsker du å leie et eget hus kan du undersøke mulighetene gjennom: www.tenktraena.no/bo

KLÆR OG ANNET UTSTYR:
Du må ha med deg praktiske og varme klær som du kan være ute i. Hvis du vil fridykke eller ut i vannet må du ha en våtdrakt og gjerne dykkermaske, snorkel og svømmeføtter. Ta også med kniv eller saks og eventuelt et nett som du kan bruke når du sanker tang. Ta også med notatbok, pen og tegneutstyr.

WORKSHOPPEN:
Skal gi deg en grundig innføring i sanking og matlagning med tang og tare. Du vil også få anledning til å dykke med erfaren fridykker og du vil få kjennskap til de tangsortene som er anvendelige i matlagning når vi skal på tangsafari i et av de flotteste naturområder langs norskekysten.

PRIS: 3000 kroner.
Prisen inkluderer overnatting på sovesal på Selvær gamle skole, kursmateriale samt flere måltider. Reise er ikke inkludert i prisen.

BOOKING: http://www.fremtidensmat.no/product/et-hav-av-mat 

 

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=OWFp0OQ2k4Q 

 The Northern Company: www.fremtidensmat.no

 

Booking: http://www.fremtidensmat.no/product/et-hav-av-mat